Om oss

 

Vi är en familj som består av Carola och Peder och barnen Elin -90, Erica -92, Emil -93, Evelina -98 och Ellen -03. Vi bor i Mårtensboda 4 mil sydväst om Skellefteå (De två äldsta barnen har lämnat boet). Vi har kallblodstravare och gotlandsruss. Hästarna står hemma på gården i Mårtensboda. Vi har även lite andra djur på gården som tex katter, hundar, höns och vaktlar.

 

Jag, Carola har hållt på med hästar i nästan hela mitt liv... Jag har ridit och tävlat lite sparsamt i hoppning, tränat lite trav och faktiskt så har en av mina tidigare hästar sprungit in några tusenlappar... :-) Jag har dock aldrig haft licens för att köra lopp själv. Jag har åkt på lite utställningar med russen och med Piretta och Yes har jag även tävlat lite i körning. Fyra av barnen har haft ponnytravlicens och tävlat ponnytrav och Piretta har även tävlat i hoppning upp tom LB, både med Erica och med sin tidigare skötare Malin och då följde jag ju naturligtvis med som coach. :-) Jag är även godkänd id-kontrollant, chipmärkare och mätman. Godkänd för att utfärda konturdiagram för pass av både SH och ST.

Peder är den som drar det tyngsta lasset när det gäller marktjänstgöring... Han är den som oftast mockar, gör i ordning foder, kånkar på höbalar, skjutsar osv, osv.... Peder är den som håller på mest med vardagsträningen. Peder är utbildad B-tränare och Travskoleinstruktör (av ST).