Dagbok 2014

Nu finns vi även på facebook. Gilla oss gärna på facebook för små uppdateringar kring hur det går för våra hästar och deras avkommor. :-) Jag kommer inom kort att se till att alla hästars sidor här på hemsidan är uppdaterade med aktuell information och nya bilder. Det har inte riktigt hunnits med. :-) Naturligtvis så kommer vi att fortsätta uppdatera hemsidan med nya hästar (när det kommer någon), till salu osv. Dagboken kommer att uppdateras med ett "sammandrag" omkring 1-2 gånger i månaden. På facebook läggs mer dagsaktuell information och "senaste nytt" löpande ut.

 

14 juli - 9 oktober

Mycket har hänt sedan min senaste uppdatering. Skaffer Brunen fick sju ston denna säsong. Sex av dem är dräktiga så det kan vi ju inte vara annat än nöjda med. :-). Vår russhingst Yes hade två damer utifrån på besök. De är båda konstaterat dräktiga.

Skaffer Brunens avkommor har fortsatt att prestera på travbanorna. Vi tycker nog att Ängskalla var den som toppade då hon satte Svenskt rekord för äldre ston över lång distans. I Boden sprang hon 2660 m på den fina tiden 1,26,9 . Ett stort Grattis! till kretsen runt henne. :-)

Vår vackraste lilla Humla gick godkänt premielopp på Bodentravet 7 oktober på tiden 2.05,0. Hon är en riktigt lien drömhäst (eg ponny..). Hon åkte transport för första gången 30 augusti. Då åkte vi till travet för att köra första banjobbet och sedan dess har det bara rullat på. :-)

 

16 juni - 13 juli

Skaffarn går i beteshagen med sina ston och tar det lugnt. Tre av hans damer har åkt hem igen, alla tre konstaterat dräktiga med ultraljud. Etna beräknas föla omkring 22 mars, Östbyglänsa 24 april och Rigola 16 maj. Vår egen Steinsvad Hera är även hon konstaterat dräktig och beräknas föla omkring 16 april. Backmyran och eventuellt Hammars Ullis kollas till veckan.
På tävlingsovalerna fortsätter Skaffer Brunens avkommor att vara duktiga. Ängskalla satte vid seger 4 juli nytt banrekord för äldre ston på Bodentravet med tiden 24,8. Starten före det deltog hon i sto-SM där hon slutade 4:a på tiden 25,4. 10-åriga Lix Mollyn har gått nya rekord i båda sina senaste två starter 22,6 m och 21,9 ak. :-)

Vår russhingst Allgunnens Yes har två ston i år. Trixi och Freja. De är en fin liten flock. Russdamerna har kommit senare än kallblodsdamerna så där är inga dräktighetskontroller gjorda än.
På tävlingsovalerna fortsätter vår uppfödning Guldhagens Fjalar att visa framhovarna. Han sänkte sitt rekord till 2.12,3 i Östersund 4 juli. Det placerar honom i dagsläget som 7:a på topplistan över 4-åriga hingstar och valacker. :-)


Rigola

21 april - 15 juni

Nu är det länge sedan jag skrev dagbok. :-) Våra två unghingstar (russ) är sålda och har flyttat till Dalarna och vi har köpt ett nytt sto, Martha Mollyn. En stor och rejäl dam. Skaffer Brunen går hagen med sina ston hela dagarna. Han har sju damer som gör honom sällskap och han har fullt upp med att uppvakta dem och att hålla ordning på dem. Damerna är Steinsvad Hera, Backmyran, Martha Mollyn, Hammars Ullis, Etna, Östbyglänsa och Rigola.

Skaffarns avkommor gör bästa reklamen ute på travovalerna. Ängskalla går från klarhet till klarhet och 3 juni satte hon vid seger banrekord för äldre ston på Skelleftetravet med den fin-fina tiden 25,1. Ekke Ålj har gjort 4 starter under maj och juni. Han segrade på Solänget 31 maj och det "sämsta" resultatet är en femteplats på tiden 23,5. Riktigt bra. :-) 8 maj körde dottern, Erica, ett lopp med Skaffer Brunens dotter Vesle Fuxan. Det gick riktigt bra och de sänkte hennes rekord med 1,2 sekunder och slutade 4:a. Risåstrimma segrade i ett lopp på Skelleftetravet 13 maj och 5 juni segrade Ålia Rännil på Solänget med 7 längder. Jag håller tummarna för att nästa års avkommor blir lika fina. :-)

 

April

14-20 april

En riktigt bra vecka. :-) Vi har hunnit med mycket vårstädning och även hämtat hem en hel del höbalar. Skaffer Brunens avkommor har (som vanligt) gått bra på travet. Jerker Bjurmans fina Ängskalla inledde veckan med att bli 2:a i Boden och sänka sitt rekord till fin-fina 25,6. Tomas Åhmans Gräft Berra ville inte vara sämre han, så han slog till och blev 2:a på Umåker :-). På Umåker red även kära dottern Erica ett montélopp. Hon och Gold Digger var näst minst spelade i fältet men gjorde ett mycket bra lopp och slutade 3:a. :-)
Första stoet för i år är betäckt. Det blev vår egen Steinsvad Hera som blev först. Vi ska även betäcka Backmyran. Två ston utifrån har anlänt och väntar på brunst, det är Etna och Östbyglänsa.

7-13 april

Humlan har varit ute och dragit speedcart för första gången. Hon var lite pigg och busig men det gick riktigt bra. :-) Yes har flyttat till en "sommarhage" på andra sidan bäcken med Hero och Ikaros där de kan busa lite bättre än i vinterhagen som nu är ganska lerig. Skaffer Brunen har fått sina två första ston för denna säsong prel.bokade om allt går som planerat så kommer de på besök omkring 20 april.

 

1-6 april

Vi jobbar på med vårstädning här hemma. Peder kan redan börja jobba lite med sommarhagarna då snömängden är obefintlig på vissa ställen.

4 april är vi till Umåker med Skaffer Brunen. Han är så lättsam att hålla på med, lasta, pyssla med osv.. Han och Erica leder deflieringen till lopp 1, han blir så pigg och glad. Grabben skulle helt klart vilja tävla igen och Erica har händerna fulla. :-)

6 april är det dags för årets andra start för vår uppfödning Guldhagens Fjalar (russ), han är återigen 2:a denna gång på nya rekordet 2.14,6. Vilken start på året! Ett stort grattis till Cajsa Buhlér! :-)

 

Mars

I början av mars får vi klart med en kallblodshingst som kommer på station i år, Skaffer Brunen. Det ska bli så roligt och spännande. :-) I slutet av mars hämtar vi hem snyggingen. Han är så trevlig och lättsam att pyssla med. Då vi ska vara med på Sleipners hingstdag på Umåker 4 april och leda defilering till lopp 1 i monté så är Erica är förbi och provrider honom. Det går jättebra. De är så snygga ihop och han är en kanon som verkligen skulle vilja igång och tävla igen. :-)

Ragusa och Pirran är båda två väldigt tjocka, frågan är bara om det är föl eller fri tillgång på hö som syns? Ragusas 4-åriga son Gulhagens Fjalar gör årsdebut. Han slutar 2:a på nya rekordet 2.15,9. Det lovar gott inför framtiden. :-)

 

Februari

De nyblivna 2-åringarna börjar att tömköras några gånger. De är så otoligt olika. Humlan är het och superkänslig i munnen, Hebe är lugn och snävsvängd som en gammal traktor.. ;-)

 

Januari

Björne skadade sig illa i hagen i november och blev i princip trebent.. Skadan har läkt bra även om han fortfarande markerar så är förbättingen enorm och vi håller tummarna för att han ska komma tillbaka. Han var så väldigt fint på gång när det hände.